•  

Inzending 2010

Het Achterhuis Online

Het Achterhuis Online is een driedimensionale versie van de schuilplaats waar Anne Frank ondergedoken zat. Dankzij een unieke combinatie van techniek en content kunnen bezoekers de gebeurtenissen tijdens de onderduik op indringende wijze ervaren.

Communicatiedoel

Het Achterhuis Online vormt onderdeel van de Virtuele Vleugel: het volledige toekomstige online aanbod van de Anne Frank Stichting. De Virtuele Vleugel wordt hiermee hét kennis-, actualiteiten- en onderwijscentrum met betrekking tot Anne Frank, de Tweede Wereldoorlog, de Jodenvervolging en gerelateerde actuele thema’s. In het kader van het 50-jarig bestaan van het Anne Frank Huis als museum op 3 mei 2010 willen we mensen waar ook ter wereld in de gelegenheid stellen de plek waar Anne Frank ondergedoken zat in zijn geheel te bekijken.

Wijze van gebruik

Het Achterhuis Online is er voor iedereen die niet in staat is fysiek het Anne Frank Huis te bezoeken. Het kan daarnaast als voorbereiding op een bezoek aan het museum in Amsterdam bekeken worden, en na bezoek verdieping en verrijking bieden. Ook wordt de site veel in het onderwijs gebruikt.

Team

Vanaf 2008 heeft een enthousiast team van professionals zich ingezet voor de totstandkoming van Het Achterhuis Online. De Anne Frank Stichting en LBi Lost Boys tekenen voor de strategie, het concept, en de realisatie van de totale Virtuele Vleugel, waar het Achterhuis Online onderdeel van is.

Projectpartners

nvt
bekijk website

Budget: 0

Dit project

In het kort

Nominatie 2010